Nejprodávanější produkty

  • Green tea Soursup
    Zelený Soursop 100g

    Složení: Zelený čaj s příchutí soursopu Hmotnost: 100g Země původu:...

    86,44 Kč
  • Green tea Soursup
    Fantasy Victoria 100g

    Složení: Zelený čaj, příchuť soursopu a borůvky Hmotnost: 100g Země...

    86,44 Kč
  • Citrón 100g

    Složení: Zelený čaj s příchutí citrónu, mandarinky a s kousky...

    86,44 Kč
  • Lesní směs 100g

    Složení: Zelený čaj s příchutí lesního ovoce, chrpy polní a kousků...

    86,44 Kč

Srí Lanka

Srí Lanka se řadí mezi nejčistší horské oblasti světa a jako ostrovní stát nabízí ty nejideálnější podmínky pro pěstování čaje.

Během procesu pěstování a následného zpracování je využíváno alternativních technologií nechemické povahy přispívajících k zachování ozónové vrstvy a ke snižování negativních dopadů alarmujícího globálního oteplování. I díky tomu si Srí Lanka v roce 2007 jako jedna z prvních zemí vysloužila ocenění od Organizace spojených národů, tzv. cenu Montrealského protokolu (Ozon Friendly Tea status) a o 5 let později i značení „Ozon Friendly Pure Ceylon Tea“, které deklarují používání těch nejšetrnějších zemědělských metod nevyužívajících nebezpečných látek (methylbromidu) s negativním dopadem na ozónovou vrstvu.

I přes svou poměrně malou velikost se Srí Lanka řadí mezi nejvýznamnější čajové producenty, podílející se 11 % na celkové světové produkci čaje. Historie cejlonského čaje se píše již od roku 1867, od dob, kdy Skot James Taylor seznámil místní s možnostmi čajového pěstitelství. Veškerý sběr čajových lístků je obstaráván manuálně, aby se zaručilo, že vždy pouze dva listy s jedním otevřeným poupětem budou sesbírány. Sběrači tak musejí být fyzicky velice zdatní, neboť při své cestě ke sběru těch nejdelikátnějších čajových lístků musejí mnohdy překonávat nejednu překážku svažitého terénu.

Ostrovní stát kultivuje tři základní čajové kategorie v závislosti na době jejich sběru – nízkého, středního a vysokého vzrůstu, které se dále dle nadmořské výšky dělí do sedmi podskupin v návaznosti na jejich agroklimatickou oblast výskytu. 

Nezaměnitelné značení v podobě lva se vztyčeným mečem symbolizuje kvalitu a pravost původu cejlonských čajů. U takto značených čajů máte 100% jistotu, že kupujete pravý cejlonský čaj typický pro své jemné aroma a zlatavě zabarvený nálev, balený na Srí Lance odpovídající nejpřísnějším standardům kvality (ISO 3720) určených Srílanskou čajovou komorou.

I přes svou poměrně malou velikost se Srí Lanka řadí mezi nejvýznamnější čajové producenty, podílející se 11% na celkové světové produkci.

Historie cejlonského čaje se píše již od roku 1867, od dob, kdy Skot James Taylor seznámil místní s možnostmi čajového pěstitelství. Veškerý sběr čajových lístků je obstaráván manuálně, aby se zaručilo, že vždy pouze dva listy s jedním otevřeným poupětem budou sesbírány. Sběrači tak musejí být fyzicky velice zdatní, neboť při své cestě ke sběru těch nejdelikátnějších čajových lístků musejí mnohdy překonávat nejednu překážku svažitého terénu.

Ostrovní stát kultivuje tři základní čajové kategorie v závislosti na době jejich sběru – nízkého, středního a vysokého vzrůstu, které se dle nadmořské výšky dále ještě dělí do sedmi podskupin v návaznosti na jejich agroklimatickou oblast výskytu.